ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ!


Με αφορμή την απαράδεκτη ετυμηγορία ασφαλιστικής εταιρείας σε ατυχές συμβάν μέλους του club και την άρνηση ολικής αποζημίωσης των ζημιών, ενδιαφερθήκαμε να ψάξουμε και να βρούμε «λύση» για μελλοντικές τέτοιες περιπτώσεις, και εν προκειμένω ,όσον αφορά την αναγνώριση της ιστορικότητας των παλαιών μοντέλων vespa που έχουμε αρκετοί απο εμάς, προκειμένου να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και να αποζημιωνόμαστε μέχρι τελευταίου ευρώ! 
Επικοινωνήσαμε αρχικά με τον Πρόεδρο της ΛΕΚΟ(Λέσχη Κλασικών Οχημάτων), ο οποίος αφού μας ενημέρωσε διεξοδικά και τον ευχαριστούμε, μας παρέπεμψε στον αρμόδιο οργανισμό στην Ελλάδα, τη ΦΙΛΠΑ.

Μιλήσαμε με τον Πρόεδρο της, και μας επιβεβαίωσε ότι προκειμένου ένα όχημα (αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα) να αναγνωριστεί ως ιστορικό πρέπει να έχει ημερομηνία κατασκευής έως και πρίν από 30 χρόνια, δηλαδή για φέτος έως και 31-12-1982, καθώς επίσης να συμπληρώσει και να αποστείλει την λεγόμενη κάρτα FIVA.

Έπειτα και κατόπιν σχετικού ελέγχου από την ΦΙΛΠΑ, η vespa μας θα αναγνωρίζεται ως ιστορικό μοντέλο, θα λαμβάνει κάρτα πιστοποίησης και σε περίπτωση ατυχήματος, θα αποζημιωνόμαστε μέχρι τελευταίο ευρώ από την αντίδικη ασφαλιστική εταιρεία. Φυσικά θα πρέπει να ενημερώνουμε και τη δικιά μας ασφαλιστική εταιρεία για την ιστορικότητα της μηχανής.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν μπορεί να αρνηθεί να μας ασφαλίσει καμία ασφαλιστική εταιρεία, είναι υποχρεωτικό εκ του νόμου.
Το αντίτιμο για την αίτηση είναι 60 ευρώ (τσουχτερό λίγο αλλά αξίζει!) και η κάρτα FIVA έχει διάρκεια 10 χρόνια, εκτός και αν αλλάξει ο ιδιοκτήτης ή κάτι απο τα τεχνικά χαρακτηριστικά, χρώμα κλπ. οπότε και θα πρέπει να την αντικαταστήσουμε.
Οποιο μέλος του club ενδιαφέρεται , να επικοινωνήσει μέσω email ή τηλεφωνικά (6977666657) για περαιτέρω λεπτομέρειες.